Vacancy

share
Amsterdam
August 12, 2019
Oiltanking Amsterdam B.V.

Systeembeheerder (m/v/d)

Oiltanking is sinds 1972 actief in tankopslag en is één van de grootste onafhankelijke tankterminals voor oliën, gassen en chemicaliën wereldwijd. Het bedrijf bezit 63 terminals in 23 landen, met een totale opslagcapaciteit van 20 miljoen cbm, in vijf continenten - Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Midden-Oosten, Afrika, India en Azië.

Oiltanking Amsterdam is uniek door haar locatie in het havengebied van Amsterdam en de rechtstreekse pijplijnverbindingen met olieplatforms in de Noordzee en met Schiphol. Kernbegrippen binnen onze organisatie zijn veiligheid, integriteit, commitment en passie.

De afdeling bestaat momenteel uit 3 FTE. Een IT manager, een systeembeheerder en een IT support medewerker. De IT afdeling bij Oiltanking Amsterdam is nauw betrokken bij implementatie van IT oplossingen op onze terminal. Om de organisatie nóg beter van dienst te kunnen zijn en zowel operationeel als strategisch verder te kunnen helpen en een verdere professionalisering in te zetten zijn wij op zoek naar een:

Systeembeheerder (m/v/d)

Wat ga je doen?

Als Systeembeheerder schakel je makkelijk tussen hands-on en meer strategisch werken. Zo voer je  zowel systeembeheerstaken uit naast dat je projecten oppakt. Je voert zelfstandig alle voorkomende werkzaamheden uit op het gebied van systeembeheer. Je bent mede verantwoordelijk voor goed werkende IT systemen en up-to-date documentatie. Omdat je in een klein team werkt bent je zowel betrokken bij het incident management proces als bij het problem management proces. Daarnaast weet je toekomstplannen te vertalen naar IT mogelijkheden en deze in een beleidsdocument duidelijk te omschrijven om de rest van de organisatie hier over te informeren. Daarnaast ben je iemand die verbeterkansen ziet en ben je in staat om deze naar een business case te vertalen.

Taken & verantwoordelijkheden:

 • Bewaken van de performance en capaciteit van IT sytemen
 • Zorgdragen voor optimale beschikbaarheid en kwaliteit van desbetreffende systemen
 • Proactief beheer van de IT infrastructuur (o.a. VMWare, CITRIX en de Active Directory)
 • Opstellen en actueel houden van technische- en gebruikersdocumentatie
 • Draaien van on call diensten
 • Pro actief verbetervoorstellen doen en signaleren van kansen

Profiel:

Als Systeembeheerder ben je te kenmerken door de woorden analytisch, proactief en flexibel. Waarbij je naast je project managerstaken tevens werkzaamheden zal uitvoeren als systeembeheerder, waarbij ervaring in een ITIL omgeving van belang is. Je bent in staat om een vraag vanuit de organisatie te vertalen naar een IT oplossing.

Je bent een zelfstarter als het aankomt op het verbeteren van bedrijfs- en IT-processen. Zaken uitzoeken en structuur creëren waar deze ontbreekt is op jouw lijf geschreven. Je verzorgt hierbij ook de documentatie of een handleiding.

Daarnaast ben je vriendelijk naar de interne klanten en duik gemakkelijk in nieuwe materie. Verder ben je stressbestendig en denk je in oplossingen waarbij overzicht houden en plannen je niet onbekend zijn.

Naast het grote procescomponent werk je samen in het kleine IT team en kom je in aanraking met alle facetten van wat een IT afdeling doet. Omdat de werkzaamheden op de terminal 24 uur per dag doorgaan, heeft de IT afdeling een stand-by dienst om storingen op te lossen. Je beantwoordt dan eerste lijns vragen. Deze stand-by dienst zal gemiddeld eens per maand voorkomen.

Verder heb je: 

 • Een afgeronde HBO opleiding (bijvoorbeeld bedrijfskundige informatica)
 • Kennis van Citrix en Lotus Notes is een pré
 • Microsoft certificeringen, VMWARE, ITIL en Prince2 zijn een pré
 • Aantoonbare ervaring (min. 5 jaar) als systeembeheer
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Wat bieden wij?

 • Een groeiend en dynamisch bedrijf dat sterk in ontwikkeling is
 • Een uitdagende functie waarbij je veel verantwoordelijkheid krijgt
 • Een informele werksfeer met veel in- en externe contacten
 • Diverse ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden
 • Een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket

Interesse?

Ben jij die ervaren Systeembeheerder die we zoeken? Laat dan je CV en motivatie achter op onze sollicitatiepagina of stuur het direct naar Jolien Stroet.

Contact HR

Human Resources

Jolien Stroet 
Oiltanking Amsterdam B.V.
Heining 100
1047 AH Amsterdam
The Netherlands

+31 20 4070100Emailwww.oiltanking.com