Vacancy

share
Antwerp
April 18, 2019
Oiltanking Antwerp Gas Terminal

HSSE Manager (m/f/d)

Oiltanking is sinds 1972 actief in tankopslag en is één van de grootste onafhankelijke tankterminals voor oliën, gassen en chemicaliën wereldwijd. Het bedrijf bezit 65 terminals in 23 landen, met een totale opslagcapaciteit van 20 miljoen cbm, in vijf continenten - Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Midden-Oosten, Afrika, India en Azië.

Oiltanking Antwerp Gas Terminal NV, een dochteronderneming van Oiltanking GmbH, is gevestigd in de haven van Antwerpen en is één van de grootste onafhankelijke terminals in Europa voor de opslag, overslag en distributie van LPG en petrochemische gassen. In 2016 verwierf Oiltanking de Antwerp Gas Terminal met het oog op het enorme expansiepotentieel. In 2017 werd een contract getekend voor de bouw van een volledig gekoelde butaantank van 135.000 cbm die in 2019 in gebruik wordt genomen. Tegen 2022 zal Oiltanking Antwerp Gas Terminal NV een nieuwe 135.000 cbm propaantank bouwen voor de bevoorrading van de productievestiging van Borealis in Kallo, België.

Ter versterking is Oiltanking Antwerp Gas Terminal op zoek naar een

HSSE Manager
Sleutelpositie in SEVESO-bedrijf

“Continuous Improvement” op belangrijke Gas Terminal in de Antwerpse Haven
Je bent verantwoordelijk voor het optimaliseren van de HSSE ‘performance’ en -‘compliance’. Vanuit een klare visie werk je een concreet actieplan uit, gekoppeld aan duidelijke doelstellingen. Je inspireert en ondersteunt de hele organisatie om de KPI’s te halen. Samen met een HSSE Officer  organiseer je preventieve en correctieve acties conform het uitgestippelde beleid en de wet in de 4 deelgebieden te realiseren. Je topprioriteit is de handhaving van de veiligheid van laad-, los- en opslag-, bouw- en onderhoudsactiviteiten op de site en dit zowel met het oog op de mens, de omgeving, de processen en de installaties. Als expert adviseer je collega-managers en ben je een vertrouwenspersoon voor de General Manager. Je stelt de juiste prioriteiten binnen dit breed verantwoordelijkheidsgebied (inclusief veiligheid van  producten en transport, het Port Facility Security Plan,...). Als lid van het Management Team bepaal je mee de bedrijfsdoelstellingen. Je rapporteert aan de General Manager  van Oiltanking Antwerp Gas Terminal en onderhoudt contacten met corporate HSSE, de autoriteiten, auditors, deskundigen, buurtbedrijven, ... en vervult je rol als preventieadviseur en andere wettelijke taken.

Ingenieur, preventieadviseur & milieucoördinator
Je hebt minstens 10 jaar ervaring in HSSE, bij voorkeur in een SEVESO-omgeving, zoniet in een industriële omgeving met hoog risico. Naast ervaring met het toepassen van een HSSE-filosofie dicht bij de operaties, stuurde je al een team aan of werkte je minstens op managementniveau. Je bent vertrouwd met risicoidentificatie, -analyse en -evaluatie, arbeidsveiligheid, procesveiligheid, brandbestrijding, bodemsanering, waterzuivering, luchtemissie, transportveiligheid, rapportering,... en veranderingsprocessen. Naast je Masterdiploma bezit je een Certificaat Preventieadviseur Niveau I en Milieucoördinator Niveau A. Je bent een ondersteunende manager die inspireert door gedrevenheid, openheid en kennis van zaken. ‘Safety first’ is je natuurlijke reflex en zo ben je de motor en bezieler van de veiligheidscultuur. Je communiceert en rapporteert helder, zowel in het Nederlands als het Engels.

Managementfunctie in een internationaal bedrijf
In deze belangrijke en brede functie krijg je de verantwoordelijkheid om op een proactieve manier, vanuit je vakgebied, bij te dragen aan de verdere professionalisering van de organisatie. De lopende  investeringen zorgen voor een uiterst boeiend werkterrein. Beleidsmatig en hands-on werk gaan hier hand in hand. De mogelijkheid om je permanent bij te scholen en te ontwikkelen als specialist, en als manager. Je komt terecht in een financieel gezonde internationale groep met een open, familiale en pragmatische bedrijfscultuur die zekerheid en toekomst biedt. Samen met je collega-managers werk je aan een veilige en rendabele terminal. Je kan rekenen op een aantrekkelijk salarispakket, incluis bedrijfswagen, binnen een gunstige sector.

Graag solliciteren via de website met cv en motivatiebrief.

Contact HR

Human Resources

Oiltanking Antwerp Gas
Terminal NV

Haven 1183
Land van Waaslaan 3
9130 Kallo, Belgium

+32 3 5611514Email