Vacancy

Terneuzen
November 06, 2018
Oiltanking Terneuzen B.V.

Financial Controller (m/v/d)

Oiltanking is sinds 1972 actief in tankopslag en is één van de grootste onafhankelijke tankterminals voor oliën, chemicaliën en gassen wereldwijd. Het bedrijf bezit 74 terminals in 24 landen, met een totale opslagcapaciteit van 20 miljoen cbm, in vijf continenten - Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Midden-Oosten, Afrika, India en Azië.

Wij zijn voor onze vestiging in Terneuzen op zoek naar een energieke en enthousiaste fulltime (37,5 uur per week)

Financial Controller (m/v/d)

De financial controller ondersteunt de financiele afdeling van Oiltanking Terneuzen (70 fte), bestaande uit een administratief medewerkster en een finance manager. Op dit moment wordt de boekhouding nog gedeeltelijk in Belgie gevoerd in een samenwerkingsverband tussen Antwerpen, Gent en Terneuzen. Er is binnen de organisatie besloten om de gehele administratie in Terneuzen te gaan voeren.

Functie:

Als financial controller heb je een veelzijdige functie binnen het financiele gebied waarbij je zowel tactische als operationele taken verricht. Verantwoordelijkheden zijn onder andere:

  • Het voeren van een correcte financiele administratie met de maand- en jaarafsluiting
  • Overzicht over boekhouding en omgaan met deadlines
  • Kostenbeheersing en budgettering
  • Zorgen voor de maandelijkse financiele rapportages, forecasting e.d. Verzorgen van de maandelijkse BTW aangifte
  • Ondersteunen bij de implementatie van SAP op termijn

Profiel:

Je hebt een sterk analytisch vermogen, wat je inzet om tot concrete oplossingen te komen en je beschikt over een hands on mentaliteit. Je werkt zelfstandig maar kunt ook goed in teamverband werken. Je stelt je proactief op en toont initiatief. Je bent kritisch, communicatief vaardig en schakelt makkelijk tussen tactisch en operationeel niveau. Je bent een gesprekspartner voor management, medewerkers, accountant en externen. Je rapporteert hierarchisch aan de finance manager.

Wij vragen een afgeronde opleiding op HBO niveau op het gebied van finance, accounting of economie. Tevens heb je enkele jaren relevante werkervaring in het bedrijfsleven op een financiele administratie. Affiniteit met zowel de operationele, technische als commerciele gang van zaken binnen de olie- en gasindustie is een pre. Wij vragen een flexibele instelling en aanpassingsvermogen. Ook is het belangrijk dat je Nederlands en Engels goed beheerst.

Wij bieden een uitdagende en afwisselende functie waarbij je de mogelijkheid hebt om jezelf te ontplooien binnen een klein team. Ondanks dat de organisatie deel uitmaakt van een ambitieuze wereldwijde groep, wordt de bedrijfscultuur gekenmerkt door lokale autonomie en ondernemerschap.

Stuur je CV en motivatiebrief via het sollicitatieformulier op onze website. Als je vragen hebt aarzel dan niet om contact op te nemen met Jolien Stroet.

Contact

Human Resources

Jolien Stroet 
Oiltanking Amsterdam B.V.
Heining 100
1047 AH Amsterdam
The Netherlands

+31 20 4070100Emailwww.oiltanking.com